Padel Centrum

Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (5 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. InNederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve padelspelers.

Padel wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk.
Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. Ook het feit dat de service onderhands wordt gespeeld, maakt het makkelijker te spelen dan tennis. De puntentelling is wel gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.